(Не)очаквано: FACEBOOK сменя името си (какво е новото и какви са причините)

Снимка: "СЕГА"

Най-голямата социална мрежа „Фейсбук“ планира да промени името си, съобщи научно-технологичният портал Verge. Информацията е от „отлично запознат“, но засега желаещ анонимност източник.

„Facebook планира да промени името си, така че то да отрази фокуса на компанията върху изграждането на бъдещата метавселена на виртуалния свят“, се казва в съобщението на TheVerge.com.

Изп. директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг планира да обсъди преименуването на компанията на годишната конференция Facebook Connect, която ще се проведе на 28 октомври. Възможно е обаче промените да бъдат обявени по-рано, още до края на настоящата седмица.

Новото име се пази в най-строга тайна и дори не всички членове на ръководството го знаят. Предполага се, че то може да има нещо общо с Horizon (хоризонт) – името на виртуалните офиси, разработени от „Фейсбук“.

Според Зукърбърг „метавселената“ ще предостави големи възможности за изява на хора с творчески професии и на тези, които „искат да живеят, работят и да се забавляват далеч от центъра на града“.

Социалната мрежа „Фейсбук“ бе основана през февруари 2004 г. от 19-годишния по онова време американски студент Марк Зукърбърг. Компанията притежава услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Зукърбърг е на трето място в списъка на най-богатите американци, като в началото на септември състоянието му се оценяваше на $134,5 млрд.

Източник: „СЕГА“