Нелеп пътен инцидент отне живота на 57-годишен панагюрец

В колата е бил и синът на жертвата

Снимка: Архив

Около 23.00ч. в сряда в панагюрската полиция е получен сигнал за пътен инцидент, при който е прегазен мъж на кръстовище в средногорския град. Незабавно към мястото са насочени екипи на РУ-Панагюрище и Спешна помощ.

Пострадалият П.П.- 57г. от същия град е бил в тежко състояние и починал още по време на транспортирането му към болницата. Екип от разследващ полицай, криминалисти, пътни и охранителни полицаи започнали да разнищват случилото се.

Станало ясно, че малко преди инцидента възникнала свада между две групи от мъже и младежи. Пострадалият П.П. бил в едната група и се обадил на сина си, за да доведе още хора на помощ. Младежите се качили на лек автомобил „Ауди“, управляван от 18-годишния Р.К.-жител на същия град.

Водачът шофирал с несъобразена скорост в района, където станало сбиването и на кръстовище с тясна улица в тъмнината не видял П.П., който лежал на пътното платно, след удар във свадата.  Автомобилът преминал през мъжа, в резултат на което той починал.

Тийнейджърът, който имал книжка от няколко месеца се уплашил, изоставил автомобила на черен път и се укрил. Малко по-късно осъзнал случилото се и сам отишъл в сградата на РУ-Панагюрище.

Той е задържан за срок от 24 часа, а за случилото се незабавно е уведомена прокуратурата. Установена е самоличността на всички участвали в скандала и сбиването, за да се изясни в пълнота създалата се ситуация. Трупът е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина“-Пазарджик за аутопсия.

По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.