На 26 септември откриват „Музика в обектива“ 2019

В рамките на почти 4 месеца, любители и професионалисти фотографи от цял свят имаха възможност да изпратят снимки за участие

Снимка: Архив

На 26 септември в зала „Маестро Георги Атанасов” ще бъде представена изложбата от 9-ти Международен фото салон „Музика в обектива“ 2019, чийто домакин тази година е Община Пазарджик. Салонът се организира от Национално Сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева”, България и е под патронажа на Световната фотографска асоциация FIAP. От 17 до 19 август  в Пазарджик международно жури с председател Александър Иванов, и членове: Борислав Милованович, (Сърбия) и Ивайло Сакелариев направи селекция на най-добрите фотографии. Най-добре представил се автор във всички категории е Леонид Голдин от Израел с 8 приети творби и две награди – FIAP – златен  медал и Диплома на председателя на журито.

Наградата на Община Пазарджик отива при Холгър Буекер AFIAP от Германия, който има 6 приети фотографии във финалната селекция, като 3 от тях са в категория Музика в обектива. Наградата на домакина е плакет и парична премия в размер на 300 евро.

*В рамките на почти 4 месеца, любители и професионалисти фотографи от цял свят имаха възможност да изпратят снимки за участие в следните категории:

1.Музика в обектива – тематичен раздел:
– Музикални изпълнения на класика, джаз, народна, популярна и др. музика
– Музикално-сценични изпълнения на опера, оперета, балет, народни и други танци
– Портрети на известни музикални изпълнители и дейци
– Натюрморт на музикална тематика
2. Хора и улици

  1. Отворен

До 13 август постъпиха 567 фотографии от 64 участника от 23 държави – Аржентина, Австралия, Белгия, България, Китай, Хърватска, Кипър, Чехия, Финландия, Германия, Унгария, Индия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Холандия, Полша, Сърбия, Испания, Шри Ланка, Швейцария, Великобритания.

Във финалната селекцията останаха 138 творби от 47 участника от 19 държави. В трите категория имаме по 1 Златен, Сребърен и Бронзов медал на FIAP, НМ отличия на  FIAP  и по 1 APB Златен медал на Фотографска академия, както и дипломи на журито.