На 20 март: Родопската теснолинейка организира атракционно пътуване до Разлог за Първа пролет

Снимка: Никола Колев

Родопската теснолинейка организира атракционно пътуване до Разлог за Първа пролет – 20 март, неделя. За първи път програмата за екскурзиантите ще бъде съсредоточена върху курортното градче, сгушено в котловината между три планини – Рила, Пирин и Родопите. Празничният воаяж ще бъде в неделя, 20 март.

„Вече 7-ма година заедно си създаваме емоции и спомени на десетките организирани празнични пътувания по теснолинейката за 3-ти март, 6-ти май, денят на Велинград през юли, нашият фолклорен събор на най-високата гара на Балканите в разгара на лятото, есенните атракционни пътувания и разбира се – коледното пътешествие за малки и големи. Благодарим Ви, че сте наши гости, приятели и последователи – посланици на идеята за опазване и популяризиране на Родопската теснолинейка.
Тази година Ви каним за първи път на едно ново пътешествие – този път до Разлог, където да отбележим настъпването на пролетта. Разлог е разположен в сърцето на Пиринска Македония, прегърнат от красивите и величествени Родопи, Рила и Пирин. Освен с чистия въздух, Разлог пленява с добре устроен градски център, внушителна църква и красив парк, а само на около километър пеша се намира панорамната алея „Стъпалата”, откъдето се открива спираща дъха гледка към цялата Разложка котловина.
По време на престоя в Разлог ще Ви отведем до панорамната гледка по алеята на „Стъпалата” на хълма Голак, като пътьом ще минем през центъра, за да може по-мързеливите да останат там за обяд или кафе.
Тръгваме на 20 март – неделя, с теснолинейката в 08:50 ч. от гара Септември. Пристигаме в Разлог малко преди 13 ч. на обяд и имаме два часа на разположение до 15:00 ч., когато влак „Родопи” потегля обратно за Септември. Влакът разполага с бюфет-вагон, където се предлагат неща за хапване, кафе, вода, безалкохолни и алкохолни напитки. Желаещите да дойдат от София, Пазарджик и Пловдив могат да проверят връзките с влакове до Септември – има и сутринта, и вечерта. Билети ще се продават от всички каси на БДЖ като е необходимо само да кажете, че искате да пътувате до Разлог и обратно на съответната дата с влакчето в 08:50 ч. от гара Септември“, пишат във Фейсбук организаторите от Сдружение „За теснолинейката“.