Отново на театър в Паталеница

На 13 юли поради огромния зрителски интерес отново ще бъде представена постановката от лято 2018 „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов

Снимка: Шекспирова театрална школа "Петровден"

На 26 и 27 юли в двора на ОУ „Константин Величков“ в с. Паталеница от 21.00 часа Шекспирова театрална школа „Петровден“, която тази година празнува 20 – ти рожден ден, ще представи новата си продукция – „Сън в лятна нощ”. Режисьор на спектакъла е Тери Фендер, сценограф Теодора Лазарова.

Школата „Петровден“ е единствена по рода си в България. 20-годишната и дейност се следи с голям интерес, както от зрители, така и от професионалисти. 40 произведения на Шекспир са реализирани през този период, наред с авторските текстове, оживели на лятната сцена в Паталеница.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели.

За всички представления има организиран транспорт от паркинга на магазин „Била“ (бул. „Георги Бенковски”) както следва:

  • 13 юли – начален час на отпътуване 20:30 ч.

26 и 27 юли – начален час на отпътуване 19:30 ч.

Традиционното Шекспирово лято вече стартира на 6 юли с  постановката „Ромео и Жулиета“ – гостуващо представление на актьорския клас на доц. д-р Пенко Господинов от НАТФИЗ. На 13 юли поради огромния зрителски интерес отново ще бъде представена постановката от лято 2018 „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов. В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността „Музика и театър“.