На Рождество Христово: Дядо Коледа се качва в родопската теснолинейка с чувал с подаръци

Снимка: bdz.bg

Гражданско сдружение „За теснолинейката“ органзира коледно пътуване по направлението Септември-Добринище. Празничното събитие, наречено „Коледно вълшебство по теснолинейката III“, ще се проведе за трети път.

„След двугодишно отсъствие, Дядо Коледа се завръща в теснолинейката за трети път! Елате да попътуваме с приказния влак „Родопи“ навръх Коледа – 26.12.2022 г. (понеделник)! Да изпратим заедно старата 2022 година по една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света като си подарим това вълшебно пътуване за по-малко от 10 лв. в посока и безплатно за малчуганите до 7 годинки! Донесете настроение, коледни дрешки, може и украса за влакчето, което ще ни разходи през Родопите, Рила и Пирин! Може да пеем коледни песни и да играем заедно игри по вагончетата на малкия планински влак!“ съобщават организаторите.

Празничното приключение ще започне по традиция от гара Септември на 26.12.2022 г. в 08:50 ч. и ще продължи през целия ден на борда на влак „Родопи” – до крайната гара Добринище и обратно. По време на пътуването нашите гости ще се срещнат с Дядо Коледа. За малчуганите сме подготвили подаръци и изненади, така че не се колебайте и ги доведете. Уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната гледка наоколо ще направят пътуването наистина приказно за децата и за вас – техните родители. Не се колебайте и си подарете това незабравимо пътешествие във времето в празничния понеделник – 26-ти декември.

Важна подробност е, че може да пътувате до определена точка по маршрута или през целия ден до Пирин и обратно – не е задължително да се качите от началната гара или да слезете на крайната.

Повече информация за разписанието, цените и билетите може да видите в сайта на БДЖ и на нашия телефон – 0892288220 в делничните дни между 09:00 и 16:00 часа.