На пътя Ветрен дол-Братаница: Верижна катастрофа с двама пострадали

Архив

Катастрофа е станала на пътя Ветрен дол-Братаница, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигнал е получен тази вечер малко преди 18:00 часа. По първоначални данни 29-годишен шофьор от село Драгиново с лек автомобил BMW е застигнал и се е блъснал в задната част на товарна композиция с влекач „Скания“, която е била управлявана от мъж на 41 г. от Сърница.

От там BMW-то е отскочило и се е озовало в лентата за насрещно движение, където следва удар в микробус „Фолксваген“, а от там във „Фолксваген“-а се блъскат още два леки автомобила – „Рено“ и „Тойота“. До момента екипи на Спешна помощ са транспортирали в МБАЛ – Пазарджик двама от пътуващите в микробуса, за които има съмнения за травми и наранявания, без опасност за живота. Има създадена временна организация на движението, което се осъществява от екипи на РУ – Пазарджик от страна на Братаница и на техни колеги от РУ – Септември от страна на Ветрен дол.

Ще се извърши оглед на местопроизшествието от дежурна група на РУ – Септември.  Водачите, които се движат в участъка между Братаница и Ветрен дол да се движат с по-ниска от допустимата скорост.