Национален събор на народното творчество се провежда на жп гара Аврамово

Снимка: ГС "За теснолинейката"
Третият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” се провежда днес  на най-високата жп гара на Балканите – Аврамово.
Любителите на фестивала могат да се насладят на чистия планински въздух на Родопа и Рила, да поиграят хорца и да хапнат вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров.
Вечерта ще има голям лагерен огън и ще се приготви греяно вино.
Ако искате да бъдете с нас цялата вечер и да изпълните уикенда си с емоции, може да нощувате в курортното село Юндола (7 км от събора), в град Якоруда (15 км от събора), във Велинград (30 км от събора) или на палатка около гарата – без такса!
Програмата ще бъде съобразена с разписанието на теснолинейката, но апелираме да използвате автомобилен превоз, защото влакчето е с ограничен капацитет, а и моментът е такъв, че трябва да спазваме дистанция.
Вярваме, че и тази година заедно ще направим голям празник за местните хора и за пореден път ще успеем да прочуем теснолинейката и нейните красоти! Очаквайте и изненади през целия ден“, уточняват организаторите.
Всеки е длъжен да спазва наложените мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19.