Най-оспорваният финал в „Гласът на България“

Ще прозвучат хитове на Justin Timberlake, „The Weekend“, Billie Eilish, Michael Jackson, „Destiny’s Child

Снимка: bTV

Най-горещите световни хитове ще представят финалистите в „Гласът на България“ на големия концерт на живо тази вечер. 8-те таланти от отборите на Камелия, Михаела Филева, Графа и Иван Лечев ще влязат в последна битка за гласовете на зрителите, които ще определят носителя на титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева.

В грандиозния финален концерт на живо ще прозвучат хитове на Justin Timberlake, „The Weekend“, Billie Eilish, Michael Jackson, „Destiny’s Child“, както и уникален кавър на поп-фолк хит на Галена. Финалът днес се очертава като най-оспорван в историята на шоуто у нас, поради по-високия брой претенденти и изключително близките резултати от зрителското гласуване по време на първия концерт на живо миналата неделя.

Камелия ще се бори за първата си победа в най-гледаното музикално риалити с гласовете на Керана и Кристина Дончева, като залогът за 19-годишната певица от Бургас е по-висок от този на останалите претенденти. Ако се пребори за мечтаната победа, Кристина ще получи и обещаното от приятеля й предложение за брак. Михаела Филева ще опита да изпълни заканата си тази година треньорът-победител в шоуто да бъде жена, като разчита на вокалното майсторство и сценичното присъствие на Елена Сиракова и Илин Папазян. Миналогодишният първенец сред треньорите Графа залага на младите надежди Йоана Сашова и върнатия от зрителите след онлайн гласуване Александър Георгиев. Най-опитният тандем на финала ще бъде в отбора на двукратния носител на титлата Иван Лечев – съучениците Георги Шопов и Пламен Бонев.

Освен победителя в тазгодишния сезон на предаването, зрителите ще определят и полуфиналиста над 25-годишна възраст, който ще получи уникалния шанс да запише собствено парче с музика на световноизвестното продуцентско дуо „The Chainsmokers“. Гласуването продължава до 20.00 часа тази вечер на сайта на предаването, а името на късметлията ще бъде обявено в началото на големия финал на 14 юни, от 20.00 часа, по bTV.