Найден Шопов бе избран за председател на Общинския съвет в Пазарджик

Общинските съветници в Пазарджик избраха свой председател. При шестото тайно гласуване за Найден Шопов дадоха своя вот 23 съветници, за Таня Колчакова-Янева -12. Броят на невалидните бюлетини в кутията бе 5.

Новият председател на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов благодари на всички свои колеги и на опонента си Таня Колчакова. Той каза, че двамата са запазили добрия тон и етичните правила. „От тук нататък ни чака много работа. Надявам се, че тези, които не са гласували за нас двамата и лично за мен, с бъдещите си действия да ги убедя, и един ден да дойдат и да кажат аз одобрявам твоето поведение, ти си достоен за този пост“, каза Шопов.

Таня Колчакова също благодари за всички, които са я подкрепили и на останалите свои колеги. „Хубаво е, че ще започнем работа. Политиката се прави от хора. Успех на новия председател и ще работим заедно, защото това заслужават хората на Пазарджик“, каза тя.

Заседанието на местния парламент продължи с избор на Временна комисия за изработване на Правилник за работа на Общинския съвет. Бе решено тя да е от 9 души. За председател на комисията бе избран Чавдар Чавдаров. Новото заседание на Общинския съвет в Пазарджик бе насрочено за 14 декември от 14.00 часа.