Назначиха комисия за проверка на моста в Момина клисура

Община Белово иска удължаване на срока на частичното бедствено положение

Снимка: Ст. Мирев в Момина клисура

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев назначи експертна комисия, която утре ще извърши проверка на мястото на обявеното частично бедствено положение от кмета на община Белово на 28.01.2019г. – ляв устой на моста на р. Марица, свързващ кв. „Дунева махала“ с центъра на с. Момина клисура.

В състава на комисията са включени представители на: Областна администрация Пазарджик, РД ПБЗН Пазарджик, Басейнова дирекция „Източно беломорски район“ Пловдив, Регионален отдел национален строителен контрол – Пазарджик. След извършването на проверката, комисията ще даде становище, дали е необходимо да бъде удължен срокът на действие на обявеното частично бедствено положение.

Вчера областният управител Стефан Мирев посети на място квартал „Дуневата махала“ в с. Момина Клисура, където мостът на р. Марица е основна пътна връзка на живеещите в квартала с центъра на с. Момина клисура.

Назначената комисия е във връзка с искането на община Белово, областният управител на Пазарджик да съгласува удължаване на частично обявеното бедствено положение.