Над 90 деца и младежи показаха спортни умения в Пазарджик

Над 90 деца и младежи в риск, от 8 социални институции, демонстрираха сериозни спортни умения в „Зона на здравето“ в Пазарджик. Това бе зонален турнир, организиран от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) с председател Анатоли Илиев и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ с председател Ренета Камберова.

Първото предизвикателство за децата и младежите бе лекоатлетически крос на стадиона. След това настъпиха зрелищните битки на футболния терен. До финала достигнаха Ракитово и гостите от София – Конкордия, като победата бе за момчетата от Ракитово.

След това възпитаниците на различните социални институции показаха умения в тениса на маса и баскетбола, където се включиха с огромен ентусиазъм.

За всички деца имаше подарък тениска, а призьорите в различните спортове получиха медали и купи. Имаше и отборно класиране на база представянето на отборите във всички спортове. Така крайни победители станаха възпитаниците на Ракитово, следвани от Пазарджик и Лесичово. Те бяха наградени от председателя на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова.

В Пазарджик бе и главният секретар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск и основен двигател в организацията Стефан Йорданов, който отбеляза ефекта от провеждането на тези събития.

„Благодаря на община Пазарджик в лицето на кмета Тодор Попов, както и на Ренета Камберова, която начело на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ е съорганизатор на това мероприятие. Тук не търсим високи спортни резултати, а социалния ефект. Децата и младежите от тези домове или центрове имат нужда от подобни изяви, за да не останат затворени само в своя дом или център. За тях това е начин да се покажат, а между тях виждате, че има и доста талантливи спортисти“, коментира Стефан Йорданов.