Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранването

Постепенно се нормализира ситуацията в област Пазарджик

Мобилен генератор

Електроразпределение Юг продължава дейности по възстановяване на електрозахранването в засегнатите от снеговалежа населени места. В някои райони обстановката продължава да бъде усложнена поради скъсани електропроводи вследствие на паднали дървета.

С цел по-бързо възстановяване на снабдяването дружеството осигури общо 8 мобилни агрегата за най-засегнатите селища.

Продължават възстановителните дейности в района на Смолян. За 2 села до Златоград ще бъдат доставени 3 бр. генератори. Други 3 генератора ще бъдат доставени в планински села около гр. Първомай  и Асеновград, а останалите – в села до Маджарово и Димитровград.

Постепенно се нормализира ситуацията в области Пазарджик и Кърджали. В област Стара Загора остава усложнена обстановката в старопланинската част, където силният вятър  и затворените на места пътища затрудняват възстановителните дейности.

За отстраняване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало над 60 екипа. На много места аварийните екипи извършват физически обход и оглед на електропроводите.

Всички групи са оборудвани с техника и материали. В Електроразпределение Юг функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности.