Над 200 състезателки и пълна зала на турнира на Фрезколиада по художествена гимнастика

Над 200 деца от 9 клуба в страната изпълниха зала „Иван Симеонов“ в Зоната на здравето в Пазарджик на поредния турнир, част от мащабното спортно събитие Фрезколиада. Този път бе ред на художествената гимнастика, която събра на едно място изключително талантливи деца – най-големите бяха родени 2009/2010 година, а най-малките – през 2015/2016 година, като имаше и състезателка, родена през 2017 година… Турнирът бе както за индивидуално, така и за ансамбли.

Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова откри турнира и проследи с интерес представянето на бъдещите свои наследнички. Олимпийската медалистка награди състезателките с медали, а някои от тях получиха и специални ленти с индивидуални призове, като Мини Мис, Мис Усмивка, Мис Турнир и т.н. Всички участнички получиха специални картички с автографи от олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио.

Росица Черкезова – представител на Лакрима, която е един от основните организатори на Фрезколиада, също присъства на турнира и награди част от гимнастичките. Тя получи специална лента от Ренета Камберова за Цялостен принос за развитието на спорта в Пазарджик.

Със сигурност една от най-големите атракции извън състезателния характер на турнира, бе официалният талисман на Фрезколиада. Много от момичетата искаха да се снимат с него и дори да си вземат автографи.

Фрезколиада се организира, благодарение на Lacrima и Frezco Община Пазарджик и Младежки спортен клуб Пазарджик спортува.