Над 200 деца от ОДК взеха участие в „Пловдив Древен и Вечен“

Около 2 000 участници  от цяла България и чужбина се състезаваха за  призовите места

Снимка: ОДК

Всеки април в Пловдив се провежда едно от най-престижните културни мероприятия – Танцовият фестивал „Пловдив Древен и Вечен“. Събитието се характеризира с отличната си организация, специално жури и разнообразие от танцови стилове. Над 200 деца от съставите и школите на Общински детски комплекс – Пазарджик бяха част от невероятната тридневна танцова фиеста на 5, 6 и 7-ми Април 2019 г. в зала Колодрум – Пловдив!

Международно жури от десет човека, признати специалисти в различните области на музикалното и танцово изкуство, оцени над 600 хореографии в 16 различни танцови направления. Около 2 000 участници  от цяла България и чужбина се състезаваха за  призовите места.

Пазарджишките участници спечелиха следните награди. Школата по спортни танци „Диамант“ с ръководител Любомира Попова спечели златен медал в стил „Латино танци“, а Представителен танцов състав „Детство“ с ръководител Елена Тетева се класира на първо място в състезателен стил „народни танци“  и всеки един танцьор получи златен медал. Момичетата от Школата за класически и модерен балет „Радост“ с ръководител Радост Ангелова се състезаваха в няколко танцови направления. В стил „класически балет“  Радост Атанасова се окичи със златен медал,  Теофана Лазарова се класира на трето място,  но в стил „Lyric“ Теофана Лазарова спечели първо място,  а Радост Атанасова второ място в стил „Contemporary“. Сребърен медал спечели групата по модерен балет в стил „Contemporary modern“ и трето място за  стил „характерни танци“. Всеки от участниците  получи индивидуален диплом за участието си, както и много подаръци и вкусотийки от спонсори.

По същото време в Пловдив се проведе и държавното първенство по художествена гимнастика, където мажоретките от „Мистерия‘ с треньор Вергиния Нешева, спечелиха златен медал.