Над стадион „Георги Бенковски“ властваше тъгата

Хебър победи Марек с 3:1, но празник не можеше да се получи

Снимка: ФК Хебър

Футболистите на Хебър победиха гостуващия Марек от Дупница с 3:1, в мач изпълнен с тъга по отишлия си внезапно Петър Ковачев. Момчетата на Николай Митов излязоха на терена с черни ленти на ръкавите на екипите си, а първият сигнал на мача бе даден след минута мълчание в памет на треньора на Хебър. Безспорна тъга навяваше и гостуващия отбор, който има в историята си победа над Байерн Мюнхен, със Сеп Мейер, Румениге и редица други звезди в редиците си.

Това бе 23 победа на хебърци в шампионата. Тя можеше да бъде далеч по – изразителна, ако имаха повече шанс /две греди и изключителни пропуски пред гола/.

Хебър отбеляза два бързи гола още в началото на мача. Първо в 10-та минута Руслан Иванов отбеляза отсъдената дузпа, а пет минути по – късно детинска грешка в защитата на гостите завърши с гол на Георги Недялков. До края на полувремето домакините имаха още възможности, но разсеяна игра и липса на шанс запазиха резултата.

През втората част гостите отпаднаха физически, а атаките на домакините по чудо не завършваха с гол. Пропуски направиха Пехливанов и Недялков, който игра с много хъс този мач и очевидно искаше да покаже най – доброто от играта си.

15 минути преди края на мача единствената възможност на гостите завърши с гол, след хубав пас от дълбочина и нападателят на гостите излъга Дебърлиев и отбеляза в опразнената врата.

Недялков бързо върна преднината от два гола и до края мачът просто се доигра.

Състав на Хебър: Дебърлиев, Геров, С. Иванов, Сечков, Михайлов, Идризов, Велев,  Р. Иванов, Барони, Пехливанов и Недялков.