Надя Джимова е вицешампион на Балканите по джудо

Джудистката от Спортното училище спечели сребро от Балканиадата в Скопие

Снимка: Надя Джимова

Надя Джимова, която е ученичка в 6 клас на пазарджишкото спортно училище успя да грабне вицешампионската титла от Балканиадата по джудо. Надя се състезава в категория до 40 кг и през целия състезателен сезон се отличава с добра техника и амбиции за победа. Вицешампионската титла от Балканското първенство е венецът на нейните успехи през тази година, коментира треньорът и Виден Василев. В това оспорвано състезание Надя изигра няколко решителни срещи. В първата безапелационно победи румънската си съперничка. Това я изправи пред силните състезателки от Босна и Херцеговина, но и те не се оказаха достатъчно добри и загубиха битката. Така пред Надя останаха решителните битки, в които тя победи състезателката на Турция, но загуби на финала от представителката на Косово.

Другите наши представители на Балканиадата също се представиха достойно. Мария Малинова, също шестокласничка в Спортното училище, която се състезава в категория до 44кг. стана седма. Тя загуби една среща от представителка на Турция, втората среща и донесе победа срещу Черна гора, но загубата от състезателката на Гърция в третата среща се оказа решаваща.

Звезделин Илиев , който е ученик в седми клас, в категория до 73 кг също се класира седми, като победи съперниците си от Македония и Черна гора, но загуби две срещи – срещу Гърция и Румъния.

Балканиадата за юноши и девойки се проведе в Скопие, а участие взеха силни състезатели от Гърция, Турция, Румъния, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово и България.

„Изключително сме горди с постиженията на нашите ученици, които вече излизат и на международни състезания“, коментира не без задоволство директорът на Спортното училище в Пазарджик Георги Георгиев, който е носител на олимпийски медал по джудо.