М. Иванова, Р. Андреев и С. Киричев откриха „Сетивни отражения“ в Пещера

Представени са 91 творби

Снимка: Маргарита Иванова
Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев откриха съвместната си изложба „Сетивни отражения“ в художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ в град Пещера.

Те са подредили общо 91 творби. Всеки един от тях показва най-новите си произведения, създадени през последните две години, отразяващи личните им сетивни отражения, мисли и чувства.

Маргарита Иванова представя 41 керамични картини с тематика, отразяваща тракийската и древногръцка митология, прабългарската история
и съвремието. Използвани са различни техники в керамиката. Подглазурна и надглазурна технология и древнояпонската – раку. Използвана е бялоизпичаща се и червеноизпичаща се глина.
Румен Андреев е автор от Пловдив. Първоначално се е занимавал с фотография, поема към изкуството на керамиката, а сега се е отдал на живописта и рисува изключително колоритни картини. Участва с 33 творби, а темите им са свързани с нашата българска история и природа.
Спас Киричев, скулптор е познат на публиката от Пещера с открития през миналата година паметник на Васил Левски.
Той участва със 17 скулптурни композиции. Засегнати са теми от античността, митологията, съвремието и портретни изображения /включително и портрет на Румен Андреев/.