Мъж от кв. Изток е в ареста, след като се опита да убие съкварталец с нож

Кавгата станала заради неуредени финансови отношения

Снимка: Архив

Мъж от пазарджишкия квартал „Изток“ е задържан, след като пробол свой съкварталец след разпра. Вчера следобед в РУ-Пазарджик е получен сигнал от екип на „Спешна помощ“ за постъпил млад мъж с прободна рана в областта на гърдите. Незабавно към мястото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик и полицейския участък обслужващ квартала.

В хода на разследването е установено, че на кръстовище в квартала се срещнали Д.Я.- 57г. и Е.А.- 37г. Между тях възникнала разпра заради неуредени финансови отношения докато мъжете били в чужбина. Емоциите бързо надделели над разума и Е.А посегнал да удари Д.Я. Той обаче бързо се окопитил, извадил нож и пробол по-младият си опонент в областта на гърдите. След това извършителят избягал и опитал да се укрие.

Не след дълго той е задържан от полицейските служители, иззето е оръжието на престъплението. Случаят незабавно е докладван на дежурен прокурор  от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Д.Я. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срокът на задържането му е удължен със 72 часа с постановление на прокурор. По случая се води полицейски производство.