Монтана отрезви Хебър

Хебър и Монтана изиграха мъжки мач, в който по - добрите победиха

Снимка: Владимир Иванов - Фугата и Николай Митов се поздравиха джентълменски след мача

Мачът между Хебър и Монтана трябваше да даде реална картина за състоянието и възможностите на пазарджиклии срещу един от отборите, които традиционна се представят добре във втория ни ешелон. За съжаление, точно в този мач, Хебър представи най – слабата си продукция.

Мачът започна добре за нашите, които направиха няколко интересни атаки. Постепенно гостите взеха инициативата и на свой ред застрашиха вратата на Дебърлиев. В тези моменти отчетливо се видя липсата на координация в защитата на Хебър. Това позволи на няколко пъти нападатели на гостите да излизат в добри позиции и само шанса и добрите изяви на Дебърлиев спасяваха Хебър от гол.

В 41-та минута обаче гостите все пак поведоха след добро извеждане на Атанас Илиев, който използва поредно неразбирателство в защитата на домакините.

Второто полувреме започна отлично за Хебър. Направената от Николай Митов смяна, при която Октай Хамдиев замени Томислав Папазов, даде повече опции в нападение. В 49-та минута, започналият като титуляр Тодор Чаворски изравни резултатът, последва и опасен удар на Пехливанов.

Радостта на домакините бе кратка, в 54-та минута гостите отново поведоха. Дебърлиев отби първия удар на нападател на гостите, но при добавката бе безпомощен.

Мачът свърши в 62-та минута, когато бе оформен и крайният резултат – 3:1.

„Изиграхме най – слабият, включително и контролите“, лаконичен бе наставникът на Хебър Николай Митов пред репортер на Ра1. Според него съперникът се е приспособил по – добре към тежкия терен. „Има такива моменти във футбола, ще разгледаме грешките и ще ги поправим“, коментира наставникът.