Момче от Пазарджик спечели конкурс на международната космическа организация Еuropian Spice Agency

Момче от Пазарджик е победител в международен конкурс с проекта си, на тема – „Екзопланети“. Талантливият Марин Кашев е финалист, класиран на първо място в състезанието на международната космическа организация Еuropian Spice Agency. В конкурса участват деца от цял свят.

Марин е пръв пред деца от Великобритания, Испания, Катар. За пореден път той показа завидни знания и умения с проекта си, които са впечатлили международното жури. Темата, която го провокира да твори е отново необятния Космос.

През декември поздравихме Марин за почетната грамота, тържествено връчена му от проф. Желев БАН, за класирането му отново пръв в конкурса за „За какво ни е космоса?“ Тогава той спечели състезанието, обявено по повод 50 години България – космическа държава.

Радваме се, нашето момче постига изключителни успехи в областта, която го вълнува и зад граница. Достойно представя себе си и града ни. Пожелаваме му и занапред да е така. Нека успехите винаги да са с Марин Кашев. Нека покорява с лекота всеки връх, цел и мечта, които си е набелязал.