Момче е първото родено бебе през 2021г. в МБАЛ-Пазарджик

Един час след настъпването на 1 януари 2021г в Родилно отделение на МБАЛ-Пазарджик първата си глътка въздух поема и първото новогодишно бебе. Момченцето се появява на бял свят след цезарово сечение. Дежурният екип в АГО- д-р Иво Цанов, д-р Росица Георгиева, акушерките Вили Нуриева и Лазарина Ранчева и неонатологът д-р Татяна Андреева работи за успешното раждане, за да може операцията на 19-годишната родилка от велинградското село Грашево, да премине безпроблемно. Малкият Теодор се ражда с тегло от 2800 грама и ръст 48см. Той е първото дете за младата майка.
Последното бебе за 2020г. е проплакало в 1.10 ч. през нощта на 31 декември. Новороденото, което е момченце, тежи 2400гр. и е с дължина от 46см. Раждането на 17-годишната майка, която е от с. Козарско преминава нормално и без усложнения. Акушер-гинекологът д-р Росица Георгиева, неонатологът д-р Цена Гроздина и акушерката Лазарина Ранчева са медиците, които помагат за появата на малкия Исус.
Общо 587 бебета са се родили в областната болница през изминалата 2020г. Сред тях са и три двойки близнаци. 340 от новородените са момченца, а 247 са момиченцата, съобщи началникът на АГО д-р Илиян Траянов.