Млад мъж, превозвал нелегални мигранти, е задържан на магистрала „Тракия“

Снимка: АПИ

Млад мъж от София, превозващ нелегални мигранти, е задържан вчера в района на АМ „Тракия”. Това съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Продължават засилените проверки по всички главни пътища в областта за превозване на нелегални мигранти.

Вчера около 11.00 часа екипи на сектор ”Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели два автомобила в различни участъци от магистралата. В единия от случаите униформените установили, че 28-годишен столичанин превозвал с „Фолксваген” по посока към София четирима чужденци.

При последвалата обстойна проверка се оказало, че и четиримата са сирийски граждани без документи за самоличност, пребиваващи незаконно на територията на страната ни. С тях са работили служители на група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а колата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на тази седмица това е втория случай на установен български гражданин извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната. Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.