Митов тръгна с победа, дефицитът на защитници става застрашителен

Хебър победи Вихрен с 3:2

Снимка: Николай Митов след края на мача

Дебютът на Николай Митов предизвика оправдан интерес и днес на стадион „Георги Бенковски“ имаше повече публика от обичайното. Имаше и необичайно присъствие в ложите, където можеха да се видят футболни капацитети от калибъра на Вальо Михов, Чавдар Цветков и Стойне Манолов.

Хебър представи новата си схема на игра. Пред вратаря Дебърлиев бяха поставени четирима защитници – отдясно на наляво Васко Геров, Мартин Сечков, Николай Стоилков и Цветан Павлов. Направи впечатление, че крайните защитници повече се стараеха да покриват зоните си, отколкото да атакуват хазартно по фланговете. Двамата опорни халфове – Анди Краев и Атанас Велев стояха непосредствено пред колегите си от защитата, опитваха се да рушат атаките на гостите още в зародиш, като в същото време се включваха и в офанзивната част на играта.

Пред Велев и Краев бяха разположени отдясно Руслан Иванов, Кико Георгиев в средата и Цветелин Тонев вляво. Като острие на атаката в този мач видяхме таранът Георги Недялков.

Днес на стадиона едва ли останаха недоволни зрители. Присъстващите видяха пет гола, обрати в резултата, един червен и няколко жълти картона. Трима футболисти получиха контузии, като един от санданскалии бе транспортиран с линейка в болницата. Със съжаление трябва да подчертаем, че Николай Стоилков повтори контузията си от Панагюрище и за старши треньора Николай Митов ще бъде истинско предизвикателство да сглоби читава защитна линия за следващия кръг.

Хебър започна мача мобилизирано, още в 8-та минута Стефано Кунчев трябваше да покаже майсторство и избие страхотен удар с глава на пазарджишки футболист в долния му десен ъгъл. Две поредни възможности имаше Кирил Георгиев, който пропусна да открие резултата.

В 23-та минута Атанас Велев посрещна отбита от защитата на гостите топка и с удар от над 25 метра изненада Стефано Кунчев. Последваха няколко атаки на гостите, в които и Дебърлиев показа класа.

В 36-та минута Цветелин Тонев пое една топка по левия фланг проби остро и центрира в наказателното поле, където Георги Недялков плонжира и с глава увеличи резултата.

Вместо да „затворят“ играта и изчакат края на полувремето, домакините се „изхитриха“ да допуснат два гола и гостите от Сандански достигнаха до равенство в края на полувремето. Първо едно разбъркване в наказателното поле на домакините доведе до гол на Боби Хазуров, който се оказа най – съобразителен, а в добавеното време бе отсъдена и дузпа, която Якимов вкара.

Мачът се реши в 57-та минута. При разбъркване пред вратата на гостите се стигна до удар към вратата им. Намиращият се в непосредствено близост Якимов по инерция я спря с ръка. Последва категоричното решение на рефера – червен картон за футболиста и дузпа за Хебър. Руслан Иванов за пореден път показа характер и я реализира.

До края на мача независимо, че гостите бяха с човек по – малко упражниха натиск, който за радост се оказа безрезултатен. В крайна сметка Хебър победи Вихрен с 3:2, а Николай Митов стисна ръка на колегата си Здравко Лазаров.