Премиерът Бойко Борисов посети Велинград и района /ОБЗОР/

Снимка: Община Велинград

Министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонти – околовръстния път, пътя Велинград-Сърница, а също така се запозна и със състоянието на 12- километровата отсечка Кръстава-Грънчарица.

Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов. При посрещането на министър-председателя присъстваха още областният управител Стефан Мирев, народният представител от 44-тото Народно събрание Димитър Гечев, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова и областният координатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов.

Обиколката започна от Околовръстния път на града, които в момента се ремонтира. „Хората отдавна чакат този ремонт“- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят е бил в много лошо състояние, сега се разширявал габаритът му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки. „Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи.”-допълни още кметът.

За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.

Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател посетил селото им, след Кимон Георгиев който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в с.Кръстава идва след обещанието на 24 май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Премиерът Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.