Съботен туризъм: Живописна екопътека води до Бекови скали край село Равногор

В селото има параклис на името на Свети Илия, който бе облагороден по проект

Много добри условия за туризъм предлага брациговскато село Равногор, като през последните години са изградени няколко екопътеки с живописен маршрут.
На входа на населеното място е изграден голям кръст, символ на християнската вяра на равногорци. В селото има параклис на името на Свети Илия, който бе облагороден по проект. Останалите природни забележителности, които са в непосредствена близост до селото, са Фотинските водопади, защитената местност Атолука и резерват „Дупката“.
В землището на Равногор са намира и връх Света Елена, където има параклис, носещ същото име, а на най-високия връх в района – Света Неделя, се намира оброчен камък. Голям интерес от страна на туристите представлява и феноменът „Бековите скали“, които са над село Равногор. Това е скала, от която се виждат почти целите Родопи в този регион, гледката е прекрасна, защото се вижда река Въча и язовира.
Изградена и хубава беседка на скалите. Туристическата екопътека е в много добро състояние и се радва на интерес от страна на туристите.