Цените на агнешко месо в търговската мрежа на Пазарджик започват от 18 лв./кг, като масово цената за прясно месо е около 22 лв./кг, показа проверка на Ра1-media.bg. Най-високата цена, до която достига месото, е 24 лв./кг.
Най-голямо търсене и съответно предлагане има на плешки или половин агне. Агнешко за дроб сърма е около 9,50 лв./кг, а агнешките глави са около 6 лв./кг. Цената на килограм ангешки ребра и плешка е около 17лв. Някои от по-големите магазини предлагат и на място изпечено и пълнено с ориз агне, което улеснява приготовленията за празника.
Повечето от хората купуват между 2 и 4 килограма месо. по-малко са тези, които предпочитат агнешка половина, за да могат да я напълнят с предпочитани от тях ориз или зеленчуци.
Експертите напомнят, че при купуването на агнешко месо трябва да се следи за печат върху него, както и цветът му да е свеж, което е гаранция, че не е било замразявано.