Между 14.00 и 16.00 лева е цената на килограм агнешко месо за Гергьовден

Снимка: МЗХ

Цените на агнешко месо в търговската мрежа на Пазарджик преди Гергьовден започват от 14 лв./кг, като масово цената за прясно месо е около 16 лв./кг, показа проверка на Ра1. Най-високата цена, до която достига месото, е 17 лв./кг.

Най-голямо търсене и съответно предлагане има на плешки или половин агне. Агнешко за дроб сърма е около 6.50 лв./кг, а агнешките глави са около 3 лв./кг. Цената на килограм ангешки ребра и плешка е около 13лв. Някои от по-големите магазини предлагат и на място изпечено и пълнено с ориз агне, което улеснява приготовленията за празника.

Повечето от хората купуват между 2 и 4 килограма месо. по-малко са тези, които предпочитат агнешка половина, за да могат да я напълнят с предпочитани от тях ориз или зеленчуци.

Експертите напомнят, че при купуването на агнешко месо трябва да се следи за печат върху него, както и цветът му да е свеж, което е гаранция, че не е било замразявано.