Междублоковите пространства излизат от обхвата на „Синя зона“

"Синя зона" ще има и ново работно време

Снимка: Архив

Ситуацията със „Синя зона“ е нова и е съвсем естествено тя да подлежи на регулация, коментира на днешната пресконференция кметът на общината Тодор Попов. Той съобщи, че администрацията подготвя нова Наредба за организация на движението на територията на Община Пазарджик, което e в изпълнение на решение на Общински съвет – Пазарджик от месец юни.

Подготвените промени целят да се намери балансът и разумният компромис при организацията на движението. С новата наредба ще се даде възможност на гражданите да ползват паркомясто за домуване на автомобила и по настоящ адрес, а не само по постоянен, както бе досега. За втори автомобил в домакинства ще се плаща по 20% от стойността на абонамента, а не както бе досега –  50%.“

„Синята зона“, която е в междублоковите пространства ще бъде премахната, а редът за паркиране ще се определя от домоуправителите. Освен тях ще бъдат редуцирани още места в „Синя зона“, като те ще намалеят с 535.

Приемането на нова наредба с различни показатели е основателна причина да обявим и нов конкурс за фирма, която да стопанисва зоната, коментира кметът на общината.

В проекта за наредба е предвидено през почивните дни „Синя зона“ да не функционира, ще има промяна и в работното време, което ще бъде зимно и лятно, като през лятото фирмата ще работи между 8 и 19 часа, а през зимата от 8 до 17,30 часа.