Медицински център “ВИВА“ -Пазарджик започна прегледи и изследвания за три вида онкологични заболявания

Медицински център“ ВИВА“ -Пазарджик започна профилактични прегледи и изследвания за три вида онкологични заболявания- рак на млечна жлеза, рак на маточната шийка и рак на дебелото и правото черво. Прегледите са съвместна инициатива с РЗИ-Пазарджик и се финансират от Министерство на здравеопазването по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021 – 2025 г.
Прегледите са напълно безплатни и ще се извършват всеки делничен ден ( от понеделник до петък ) от 10.30 до 13ч.
Гинекологичните прегледи и изследвания ще се провеждат от акушер-гинеколог в кабинет №15 на втория етаж на Медицински център “ВИВА“.
Скрининговите прегледи за рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво ще се правят от хирурзи в кабинет № 13 на третия етаж.
Мамографските прегледи ще се извършват в Отделението по образна диагностика на втория етаж, а изследванията за окултни кръвоизливи в Клинична лаборатория на третия етаж.
Желаещите да бъдат прегледани трябва предварително да си запишат час за профилактичните прегледи
на телефон: 034/ 44-19-27
Над 1/3 от злокачествените заболявания могат да бъдат предотвратени чрез профилактика. Профилактичните прегледи имат за цел предотвратяването и възникването на онкологичните заболявания, както и отстраняване на рисковите фактори за тяхната поява. Кампанията е насочена към ранно откриване на тези заболявания, преди пълното разгръщане на клиничната симптоматика.