МБАЛ-Пазарджик: 170 пациенти са преминали през Спешно отделение на болницата през първите три дни на 2021г

Снимка: Архив

170 пациенти са преминали през Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик през първите три дни на 2021г. От тях 60 са хоспитализирани. 21 от приетите в лечебното заведение са с Ковид пневмония, шестима с инсулт, шестима с бъбречни възпаления, а петима със сърдечни проблеми. Десет са постъпили за лечение заради различни травми и счупвания.

Прегледани са и пет момичета на възраст от 14 до 20г., които са пострадали при катастрофа. Пътният инцидент е станал около 16ч. на 1 януари на пътя за с. Огняново. 17-годишно момиче е прието в Хирургично отделение с травма на главата. На останалите 4 момичета, които са пътували в лекия автомобил, са направени необходимите прегледи и изследвания. Те са с повърхностни травми и са освободени за домашно лечение.

35-годишен мъж от с. Црънча е потърсил спешна помощ заради избухнала в ръката му пиратка. Нараняванията по пръстите не са сериозни. Двама препили с алкохол са приети в болницата, както и двама преяли. Най-малкият пациент на Спешно отделение е било 4- месечно бебе  с пневмония То  е прегледано и настанено  за лечение в детско отделение.