МБАЛ- Пазарджик: Предотвратени са няколко опита за самоубийства през миналата година

Целта на подобни действия от страна на ръководството на болницата е  защита на живота и здравето на хората, настанени в стаи, които се намират  на по високите етажи.

Архив

До момента по прозорците на отделенията на МБАЛ-Пазарджик няма поставени предпазни решетки. Не отговаря на истината информацията, изпратена до медиите, че повсеместно се слагат такива, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов.

С цел обезопасяване на помещенията на отделенията на 4 и 5 етаж на лечебното заведение, се обмисля поставянето на предпазни решетки. Искането за тях е на лекари от различни отделения заради поведението на пациенти, които са лекувани в тях.

Целта на подобни действия от страна на ръководството на болницата е  защита на живота и здравето на хората, настанени в стаи, които се намират  на по високите етажи. Тежко протичащите болести водят до промени в съзнанието на болните. Хората започват да буйстват и стават неадекватни, което може да доведе до неволно падане през тераса или прозорец.

Само през миналата година в Хирургично отделение са предотвратени няколко опита за самоубийства.