МБАЛ – Пазарджик получи дарения на защитни шлемове от Швейцария и български фирми

Дарените средства ще се използват за закупуване на предпазни средства и консумативи за медицинския персонал в МБАЛ-Пазарджик.

Част от дарението

„Скъпи колеги, изключително сме благодарни за усилията, които полагате ежеминутно по време на може би едно от най-големите изпитания връхлетявало ни някога. Продължавайте да бъдете и занапред все толкова смели, всеотдайни и неотказващи се! Гордеем се с вас! Бъдете здрави!“. Това пишат в писмото си до лекарите от МБАЛ Пазарджик Моника Мадарова и Боян Ганчев, които живеят в швейцарския град Базел.

Те изпратиха дарение от 50 защитни шлема за медиците от лечебното заведение. Още 50 предпазни шлема дариха и от Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България, организирана от фондация Bcause.

Дарение от 25 защитни шлема за медиците направиха и от „Орбико България „ЕООД.

По банковата сметка на МБАЛ-Пазарджик за дарителската кампания „Заедно в битката с COVID-19“ през изминалата седмица са постъпили няколко дарения.

Фирма „Ирели“ ООД дарява 3000лв, Надка Спасова -1000лв, а Ирина Петрова-300лв. По 100лв. са дарили Гинка Милова и Тодорка Витекова, а 50лв. Ангелина Иванова.
Дарените средства ще се използват за закупуване на предпазни средства и консумативи за медицинския персонал в МБАЛ-Пазарджик.

Здравното заведение сърдечно благодари за вашата съпричастност и оказаната помощ!