Мая Манолова в Пазарджик: В следващия парламент ще предложим отпадане на ДДС върху тока

Председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и водач на листата на коалицията в 13 Пазарджишки МИР – Мая Манолова, представи кандидатите за народни представители от региона и акцентира на основните моменти в предизборната платформа на политическата формация.

Манолова каза, че компенсациите за болници, детски градини и фирми заради високите цени на тока трябва да бъдат увеличени. „Те трябва да бъдат увеличени минимум 2 пъти – не 110, а минимум 220 лева, за да оцелеят в условията на криза. В противен случай се очакват фалити и нарастване цените на основните хранителни продукти. Инфлацията може да достигне двуцифрена сума, ако държавата не осигури подкрепа за малкия бизнес и българските домакинства“, каза Мая Манолова.

„Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните закони за отпадане на ДДС върху тока. Европейската комисия потвърди нашето искане за премахването на налозите за електроенергията и компенсация на бизнеса и домакинствата за по-високите цени на тока“, уточни Манолова. Тя допълни, че около 30 % от тежестта на цената на тока и на енергоносителите се формира от данъците.

Тя коментира, че в понеделник коалицията ще внесе жалба срещу заповедта на здравния министър за въвеждане на зелен сертификат. „Категорично се противопоставяме срещу задължителния характер на ваксините. Не може полагането на труд да бъде обвързано със задължението за ваксиниране. Със санкции не могат да бъдат решени основните проблеми от Ковид-кризата в България“, допълни Манолова.

Тя представи и останалите кандидати за народни представители от листата на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Ето и пълната листа на коалицията:

 1. Мая Манолова е български политик, лидер на гражданската платформа Изправи се.БГ. Лидер на коалиция „Изправи сел БГ! Ние идвамел“. Депутат в  , 41., 42., 45., 46. Народно събрание. Национален омбудсман. С ярка гражданска и обществена позиция. С кауза в социалната политика, свързана със семействата с деца с увреждания, живота на пенсионерите и др. В своята лична биография  казва, че  се занимава със спорт и определя себе си като вярваща християнка, толерантна към всички религии.
 2. Никола Вапцаров. Втори в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ в 13 МИР-Пазарджик. Роден в град София. Юрист. Специализирал политически науки в университета в Дофин в Париж. Завършил Националното училище за администрацията на Франция в Страсбург, най-престижното висше учебно заведение в страната. Работил като съветник в МВнР и Заместник -кмет на столичният район „Младост“. В момента е мениджър в голяма международна компания, работеща в областта на здравеопазването. Никола е граждански активист участвал в опазването на природен парк Пирин, незаконното строителство и презастрояването в София, организатор на протестите срещу „Артекс Златен Век“ и активен участник в протестите срещу правителството на ГЕРБ от юли 2020 година. Семеен с едно дете.
 3. Чавдар Чавдаров. Адвокат от Адвокатска колегия-Пазарджик. Член на Адвокатския съвет. Женен с две деца. Общински съветник. Трети в подреждането на листата.
 4. Златка Цвеева. Четвърта в листата на „Изправи се БГ!“. Технически сътрудник в Металотехника ООД-гр. Пещера. Златка Цвеева e инициатор на подписката с искане за местен референдум срещу изграждането на депо за горене на опасни отпадъци в град Пещера. В  момента срещу нея е заведен съдебен иск от фирма “Биовет” в размер на 150 000 лв. за уронване престижа и авторитета на завод “Биовет” и дъщерната му фирма Грийнбърн, заради тезата на Цвеева, че въздухът в Пещера е мръсен и това застрашава живота и здравето на жителите в района. Инициативен комитет, оглавен от Златка  Цвеева внесе в Общинския съвет на гр. Пещера подписка с 2800 подписа при необходими 1900, но общинските съветници в Пещера не одобриха провеждането на референдум.
 5. Кремена Йорданова Пета в листата на “Изправи се.БГ! Ние идваме!” – кандидат за народен представител от 13 МИР – Пазарджик. 18 години работи като експерт в застраховането. Висшето си образование завършва в СА “Д. Ценов” – Свищов, специалност “Застраховане и социално дело”. В момента е експерт в застраховането, мениджър на собствен офис. Областен координатор на “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. Активно участвала в организацията и осъществяване на протестите през 2021 г. Съпруга и майка на две деца. Живее и работи в Пазарджик от 22 години. На 42 години.
 6. Тодор Джамбов. Роден през 1975  година в Пазарджик. Филолог-магистър със специализация в областта на детско-юношеската психология. Работил като учител, психолог и директор на училище. С първа професионално-квалификационна степен в област „Управление на образованието“. В момента е директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в гр. Пазарджик. Семеен. Заявява за себе си, че образованието е неговото призвание. В свободното си време обича пътуванията и туризма със семейството.
 7. Борис Георгиев Станков – седми в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Магистър-еколог. В момента работи в Областната комисия за защита на потребителите. Живее и работи в гр. Пазарджик. Семеен с две деца. Дядо на едно внуче.
 8. Георги Кръстев- роден в гр. Пазарджик, на 23 години. Средното си образование завършва в Австрия. Връща се в България и в момента работи като главен експерт „Пподбор на кадри“ в Американска ИТ компания. Работил е като старши специалист по подбор в най-голямата Българска агенция за посредническа дейност в областта на човешките ресурси и подбора на кадри. Бил е Мениджър на Търговския департамент на ИТ международна компания. Със значителен стаж в немска компания, където е работил като Мениджър на проекти, свързани с подбора на кадри. Автор на книгата „Наръчник по подбор и управление на кадри“. Негова кауза е в България да започне обучението по първата Магистърска програма за Подбор и управление на кадри, която ще бъде третата в Европа. Георги Кръстев е икономист-бакалавър по „Стопанско Управление“. В момента учи по магистърска програма за управление на проекти и компании в Софийския университет. Осми в листата.
 9. Мария Владова е под № 9 в листа на ,,Изправи се БГ“Ние идваме!. Бакалавър ,,Социални дейности“ и магистър „Управление на човешките ресурси“. В момента работи в сферата на образованието. Живее в гр.Септември. Семейна, с две дъщери.
 10. Николай Илиев. На 36 години. Работи в сферата на строителството. Живее в гр.Белово. Семеен, с две деца.
 11. Антония Найчева , на 23 години. Студент по право в УНСС-гр. София. През свободното си време обича да пътува, спортува и да чете. Омъжена.
 12. Екатерина Филипова. На 45 години, от гр. Панагюрище. Учител по професия. Работи в сферата на образованието от 1995 година. Омъжена, с две деца и внуче. Обича да спортува и танцува през свободното си време.
 13. Ларина Тодорова, на 23 години от гр. Пазарджик. Социолог. Казва за себе си, че вярва в добрите каузи.
 14. Мария Божидарова Драганова – Велева. Родена в гр. Пазарджик, на 30 години. Завършила две магистърски програми – „Връзки с обществеността“ и “Счетоводство и анализ”. В момента работи, като служител “Човешки ресурси” и специалист “ТРЗ” в голямо производствено предприятие в гр. Пазарджик. Желанието за цялостна промяна в страната е причината за включването й в листата. За нея българското общество се нуждае от млади и амбициозни, можещи и знаещи хора.
 15. Цоко Цоков. Доктор. Роден в гр. Пазарджик От 38 години работи, като хирург в Областната болница в гр. Пазарджик. Работил е по специалността си в гр. Триполи, Либия. С три деца и много внуци.