Мартин напусна MasterChef след гаф с императорско ризото

Театралната режисьорка Неда също не се справи на ниво - пилафът й с бял ориз, брюкселско зеле и кестени се оказа преварен, а елиминацията я подмина на косъм

Снимка: bTV

След достойна, джентълменска битка, Мартин Методиев свали престилката в последния за тази пролет епизод на най-гледаното кулинарно шоу. Въпреки че отпадна от надпреварата, 26-годишният мениджър на събития запази доброто си настроение. „Тръгвам си с преоткрита любов към готвенето, за мен това е най-голямата печалба“, каза той, преди да се раздели с журито и конкурентите си.

10-те най-добри хоби-готвачи на България ще продължат битката към жадуваната престилка и наградата от 100 000 лева през есенния сезон по bTV.

По пътя към голямата награда състезанието става все по-безмилостно, а всяка грешка се наказва. При приготвянето на императорско ризото с кокосова сметана, диви гъби и спанак, Мартин не успя да балансира подправките, „уби“ отличителния вкус на черния ориз и не отговори на очакванията на Chef Силвена Роу, Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев. Театралната режисьорка Неда също не се справи на ниво – пилафът й с бял ориз, брюкселско зеле и кестени се оказа преварен, а елиминацията я подмина на косъм.