Малчугани от детска градина отбелязаха Европейския ден без загинали на пътя

Срещата премина под мотото „Обичам семейството си! Пазя го на пътя!“

Снимка: Момент от срещата

Децата от детска градина „Снежанка“, заедно със служители от отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР и РУ-Пазарджик отбелязаха заедно Европейския ден без загинали на пътя- 26 септември EDWARD.

Участие в срещата взеха децата от групите „Звънче“ и „Детелина“, заедно със своите възпитатели. Тя премина под мотото „Обичам семейството си! Пазя го на пътя!“. Освен с чудесната европейска инициатива малчуганите бяха запознати от служител на отдел „Охранителна полиция“ с основните мерки за безопасност при движение по пътищата, познаването на най-важните и често срещани пътни знаци. Малко след това на площадката по пътна безопасност в двора на детското заведение възпитаниците на градината демонстрираха умения по правилно пресичане на пешеходци на кръстовище, спазвайки сигналите на светофарната уредба.

Естествено срещата не мина и без запознаване с работата на полицейските служители, с тяхната екипировка и оборудване. Особено беше вълнението на децата при появата на служебния автомобил, а желаещите да направят снимка в него бяха много. Накрая всички получиха грамоти за усърдието си и доброто представяне.