Малоконарец ще има ядове за фалшив сигнал за бомба в кметството

Очевидно си е мислил, че ще остане анонимен и пред полицията

Снимка: Кметството в Мало Конаре

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха и задържаха мъж подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в обществена сграда. Вчера следобед на телефона за спешни повиквания-112 е получен сигнал.

Мъжки глас съобщил, че в сградата на кметството в пазарджишкото село Мало Конаре има поставена бомба. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района, които евакуирали сградата и блокирали периметъра.

Към тях се присъединили и служители от сектор „Криминална полиция“ при районното управление, като е извършена щателна проверка на всички помещения.

След като взривно устройство не било открито с решение на кмета на селото работата на служителите продължила. Междувременно криминалистите предприели действия по установяване на самоличността на подалия сигнала. Не след дълго станало ясно, че авторът на обаждането е 40-годишният жител на същото село В.Б. Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано полицейско производство за престъпление по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс.