Лятото е в разгара си: Плажовете в областта отвориха врати – къде какво се предлага

На изключително голяма посещаемост се радват плажовете в Пазарджишко в горещите летни дни, показа проверка на Pa1-media.bg. Най-предпочитан заради удобствата си е плажът на кръстовището на главният път Пловдив – Пазарджик за село Мало Конаре. Той е посещаван и от много пловдивчани, тъй като се намира на главния път от Пловдив за Пазарджик и разполага с паркинг. В цената влизат чадър и шезлонг.

Друг минерален плаж в областта е този в село Варвара. Той разполага с няколко басейна с различна големина и е удобен за семейства с малки деца. Входът само за басейна за деня за възрастни е 10 лева, за деца – 5 лева, най-малките – до 3 години влизат в комплекса безплатно.

Един от най-евтините за посетители плажове е този в град Стрелча. Там посещенията за деца до 6 години са безплатни, за ученици входът е 4 лева, а таксата за възрастни е 10 лв. За шезлонг се доплаща допълнително 5 лв.

Централният плаж във Велинград  е най-големият в курорта, а наскоро бе и реновиран. Разполага с 3 басейна – малък – много топъл, среден – топъл и голям с олимпийски размери. Вече работи и градската къпалня в Пещера. Почивният ден за плажа е понеделник, а работното време е от 10 до 18 ч.

Минералният плаж в Брацигово също предлага добри условия. Брациговската минерална вода лекува заболявания на жлъчните пътища.

Комплекс „Ливадите“ на Добра вода и „Фантазия“ в Дебръщица  също предлагат добри условия за отдих в горещите летни дни. И двата комплекса разполагат с детски басейни и приятни ресторантчета. На „Ливадите“ има и  водна пързалка за малчуганите.

В Пазарджишко има и по-малки и уединени плажове, които са с ограничен капацитет, но също са предпочитано място в горещите дни.