Лондонският бутиков сладкар Chef Иван Александров прави „ангелски“ къпкейкове в MasterChef

Коя е най-евтината добавка на вълнение, какво е основното, което журито очаква от топ 10 в кухнята на MasterChef и кой е старият, прабългарски обичай, който Chef Михалчев още спазва? 

Снимка: bTV

Днес от 21:00 часа в MasterChef новата кутия няма да е по вкуса на всички. Журито няма да търпи посредственост и липса на креативност, а часовникът ще е неумолим към 10-те топ хоби-готвачи на България. Chef Иван Александров, който изработи тортата за медийното събитие на кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл, ще демонстрира типичните английски кексчета, но с български привкус. В стрес теста 7 хоби-готвачи ще трябва да докажат своя усет и комбинативност, за да не бъдат обречени на елиминация.

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще предизвикат топ 10 хоби-кулинари с ястие, което датира от древни времена и намира своите интерпретации в различните кухни по света. За някои от тях продуктите ще бъдат напълно непознати и те ще трябва да проявят съобразителност и интуиция за третирането им. Други ще си припомнят истории от детството и ще се опитат да претворят вкусовете от спомените си. Тримата с най-впечатляващи чинии ще отидат на MasterClass, победителят ще се радва на огромно предимство в борбата за имунитет, а останалите ще бъдат подложени на стрес тест.

Един истински шампион в сладкарското изкуство, който развива собствена марка за бутикови дерти в Лондон, ще преподаде специален урок на трима от претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Chef Иван Александров, който изработи тортата за медийното събитие на кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл, ще демонстрира типичните английски кексчета, но с български привкус. На пръв поглед лесната задача крие много подводни камъни, заради множеството компоненти и деликатните продукти, а пипкавите детайли допълнително ще изнервят гладиаторите. Те ще използват „авторски“ техники, ще разчитат на опита си или на бързината.

В стрес теста Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще дадат на 7-те хоби готвачи задължителна основа и творческа свобода да покажат колко добре могат да съчетават вкусове. Фантазия, молби „към всички богове“ и огромно напрежение ще завладеят кухнята на добрия вкус. А резултатите ще са колкото впечатляващи, толкова и разочароващи. Коя е най-евтината добавка на вълнение, какво е основното, което журито очаква от топ 10 в кухнята на MasterChef и кой е старият, прабългарски обичай, който Chef Михалчев още спазва?