Лозана Василева: Министър-председателят Бойко Борисов стои зад кандидатурата на Иван Панайотов за кмет на Пазарджик

Заместник земеделският министър заяви подкрепата на правителството за кандидатурата на инж. Панайотов

Снимка: Момент от събитието

Пред жителите на селата Мирянци и Огняново заместник министърът на Министерство на земеделието, храните и горите Лозана Василева заяви подкрепата на Бойко Борисов и на цялото правителство за кандидатурата на инж. Иван Панайотов за кмет на Община Пазарджик.

„Кметът на Пазарджик трябва да има качествен екип, който дава качествени решения. Решенията могат да се реализират, ако има добър диалог между местната и централната власт. Министър-председателят Бойко Борисов стои зад кандидатурата на Иван Панайотов за кмет на Пазарджик.  Това означава, че ще идват средства за общината. В новия програмен период и със съдействието на вицепремиера Томислав Дончев се взе решение да няма така наречените „бели петна“  и  Община Пазарджик вече ще може да кандидатства по Програмата за развитие на селските райони. Това означава канализация за много от населените места, благоустрояване на жизнената среда в тях, детски площадки , ремонтирани читалища и облагородени зелени площи“ ,каза Лозана Василева пред жителите на Огняново и Мирянци.

Тя добави още, че през новия програмен период частните земеделски производители ще могат да кандидатстват за оранжерии и капково напояване, но за да има висока усвояемост  трябва жителите на двете населени места да дадат доверието си на  инж. Иван Панайотов на изборите на 27 октомври с номер 43 в  бюлетината.

Жителите на двете села поставиха въпроси свързани с почистване и облагородяване на гробищния парк,  почистването на коритото на река Марица, поддръжката на дренажните канали, определяне на места за изхвърляне на селскостопански отпадъци, почистване на локални сметища, подкрепа на спорта и ремонт на спортните стадиони.

В отговор инж. Панайотов каза: Не давам обещания, а предлагам решения. За да реализираме нашите идеи  разчитаме на вашата подкрепа“. Управленската програма на ГЕРБ в Община Пазарджик предлага всеки кмет на населено място да има бюджет и като  второстепенен разпоредител с бюджетни средства да може да ги харчи за решаване на оперативни проблеми в селото,  поставяне на информационни табла, на които да се разлепват решенията на общинския съвет с цел увеличаване на прозрачността,  проектиране на канализации  и поетапно реализиране на проектите с мисъл за бъдните поколения, определяне на площадки за растителни отпадъци, изнесени приемни по селата всеки месец, свързване на селата към пречиствателната станция на Пазарджик, почистване на коритата на реките Марица и Луда Яна и много други задачи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!