Лиляна Мърхова повежда общинската организация на БСП

Единствен опонент бе Атанас Павлов

Лиляна Мърхова бе избрана за нов председател на общинската организация на БСП в Пазарджик. Единствен опонент бе също юристът Атанас Павлов. Мърхова успя да спечели доверието на 91 от от общо 111 регистрирани делегати, за Павлов гласуваха 19. Общинската отчетно изборна конференция се проведе вчера в зала на Младежки дом. За първи път в работата на конференцията не взе участие нито един представител на ръководството от „Позитано 20“.
Както предварително се очакваше една от темите на конференцията бе отношението на местната организация към управлението на кмета на общината Тодор Попов. До вземане на решение обаче така и не се стигна. Отношение и изказване по докладите на досегашния председател Гурко Митев, контролно ревизионната комисия и на групата съветници в Общински съвет взеха само двама делегати, след което с гласуване бе взето решение да се прекратят разискванията.
От издигнатите четири кандидатури за председател, двама си направиха самоотвод и делегатите трябваше да решават Мърхова или Павлов да станат водачи на общинската организация.