Лидерът на БСП Корнелия Нинова е приета във ВМА с COVID-19

Снимка: Фейсбук

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е приета днес във ВМА София след положителен тест за COVID-19. За това съобщиха от пресцентъра на партията. Повече информация за здравословното й състояние ще бъде предоставена допълнително.

Вече четирима депутати от „БСП за България“ дадоха положителни проби за COVID. Това са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Иван Иванов и Анна Славова.

Под домашно лечение е поставен премиерът Бойко Борисов. Освен това – с положителен тест е и заместник регионалният министър Николай Нанков. Заради контакти със заразените пък са карантинирани – министърът на земеделието Десислава Танева и министърът на финансите Кирил Ананиев (ден по-късно беше съобщено, че е освободен). Под карантина беше и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ. В изолация е и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Заради скорошен контакт с Борисов са карантинирани още здравният министър Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, министърката на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник министърът на външните работи Георг Георгиев, шефката на кабинета на премиера Деница Желева.

Източник: Актуално