Лекари от МБАЛ – Пазарджик спасиха 26-годишна французойка

Благодаря на колегите, които ми помогнаха за успешната операция, заяви д-р Стоилов и посъветва болните да имат повече доверие в лекарските съвети.

Архив

Лекари от Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик спасиха  26-годишна френска гражданка от град Лил. Младата жена, която пристигнала в Пазарджик по международен проект,  постъпва по спешност в болницата  преди седмица със  силни  болки в корема.

Медиците от Спешно отделение настояват тя да бъде хоспитализирана, но  французойката на  два пъти отказва. След консултация с хирург  и направените изследвания  става ясно, че се налага спешна операция заради перфорация на стомашна язва и дифузен перитонит. Лекарите успяват да убедят пациентката  да остане в болницата  и да бъде оперирана, защото са необходими спешни мерки, тъй като ситуацията е животозастрашаваща.

„Такава ситуация на 100% завършва със смърт, ако не се  реагира по спешност  и не се извърши операция“, коментира началникът  на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов, който лично  ръководи операцията, която извършват в екип с д-р Милко Петров и началника на Отделението  по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов.

Вчера 26-годишната французойка е изписана от болницата.  Предстоят и посещения в Хирургично отделение за контролни прегледи.

Благодаря на колегите, които ми помогнаха за успешната операция, заяви д-р Стоилов и посъветва болните да имат повече доверие в лекарските съвети.