Лекари от МБАЛ – Пазарджик спасиха 18-годишна родилка и бебето и

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко час

Архив

18-годишна родилка от Пазарджик и бебето и са спасени от лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Коледа.

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко часа. Заради усложнения, задържана плацента и обилен кръвоизлив, се налага да и бъде направено спешно кръвопреливане, обясни началникът на отделението д-р Илиян Траянов. Той изказа огромните си благодарности към д-р Иван Китов и дежурния екип, водил раждането.

Благодарение на адекватните си действия медиците са се справили много добре и са успели да спасят два човешки живота. Малкото момиченце се ражда живо и здраво в 19.35ч на Бъдни вечер. То е с размери 51 см. височина и тегло 3 кг и 500 грама . На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета.

За годината обаче се наблюдава ръст на раждаемостта. 636 са новородените в МБАЛ-Пазарджик през 2019 година. На фона на спада на ражданията в страната, в болничното заведение  има увеличение на броя на новородените, коментира началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Илиян Траянов.