Конференция в Лесичово за технологиите и възможностите пред културата

На 16-ти декември в библиотеката на село Лесичово, бе проведена конференция на тема технологичната революция и възможностите, които отваря пред изкуствата и културата като цяло. Събитието бе проведено благодарение на Фондация Арт Ангел, Кметство Лесичово, Регионална Библиотека Пазарджик, Кметство Калугерово и читалищата в община Лесичово.

За възможностите, които ни се откриват разговор проведоха Илиян Кузманов, първият български автор успял да пробие класациите на Амазон и Лъчезар Риков, директор на Регионалната Библиотека „Н. Фурнаджиев“. Основната тема на разговора бе какви огромни възможности се откриват пред родните творци и начините им за успешно използване. Илиян разказа за целия процес от технологичното създаването на книгата („Ако срещнеш Буда, убий го!“), започнал в началото на април до момента, в който се изкачва на 15-то място в Амазон на 4-ти ноември 2021-ва. Подготовката и създаването на онлайн образ, предпремиерното генериране на медийно внимание, Балканското Книжно Рок Турне и успешната работа с чуждите медии и публики.

Особено внимание бе обърнато на нуждата да се работи с инфлуенсъри, блогъри, ютубъри, конкурси, чужди медии и платформи за дигитален ПР, които са на изключително достъпни цени дори за нашите творци – сравнено с класическите такива, като са в пъти по-ефикасни и реализират по-добри резултати. Илиян сподели с присъстващите, че преди броени дни е спечелил и първата си литературна награда в Щатите. Куратор на събитието бе Веселина Милкова, заместник кмет на Община Лесичово. Всички читалища на община Лесичово получиха като подарък книгата. За гостите на събитието се бе погрижила Фондация Арт Ангел, предоставяйки им изискан коктейл.