Контур 7: Време е да си подновите пропуските

След 18 януари започват и наказанията

Снимка: Архив

Всички граждани, които ползват пропуски за преференциално паркиране по местодомуване е време да ги подновят, напомнят от Контур7.

От фирмата обръщат внимание, че правото за преференциално паркиране по местодомуване е за срок от една година и жителите на Пазарджик, които желаят да се възползват от това право и през 2019-та година трябва да разполагат с валиден пропуск. В тази връзка фирма „Контур 7“ дава толеранс на собствениците на жилища в централната градска част до 18 януари да предприемат необходимите стъпки за това.

Документите се подават на гише №5 в Информационния Център на Община Пазарджик. Правото за паркиране по местодомуване се издава на собствениците на имоти, попадащи в обхвата на Синя зона – гр. Пазарджик. Пропускът за местодомуване важи за определен участък от улицата, на която се намира жилищният имот и правото за преференциално паркиране се прилага само за един автомобил.

Лицата, които желаят пък да се възползват от възможностите за платен служебен абонамент също трябва да подадат заявление на гише №5 в Информационния Център на Община Пазарджик.

На всички останали жители и гости на град Пазарджик от фирмата напомнят, че могат да паркират в откритите паркинг зони с режим на почасово платено паркиране Синя зона в центъра на града с талон или чрез sms разплащане. Услугата Синя зона е достъпна в работните дни от 08:00 до 19:00 часа, а цената е 1,50 лв. за един час.