Комисар Иван Панайотов получи наградата за „Пожарникар на годината“

Заслужено признание за огнеборец №1 в областта

Снимка: Връчване на наградата

За 24-и пореден път се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София. Избраният за комплексен победител комисар Иван Панайотов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пазарджик, благодари за отличието и сподели, че го приема като приз за всички колеги от регионалната дирекция. По думите му това е признание на всеотдайната работа на всеки един от  целия личен  състав, който всеки ден се сблъсква с границата между живота и смъртта, докато спасява здравето и имуществото на хората. Комисар Иван Панайотов е ръководил през изминалата година погасяването на няколко сложни пожара в обществени сгради и в горския фонд на страната. Службите на територията на областта са се отзовали на повече от 2000 сигнала за произшествия и инцидента. Комисар Панайотов лично ръководи екипите и при преодоляване на последствията от наводненията в тази част на страната. За изминалата година екипите на пожарната от област Пазарджик са спасили 16 човека при различни инциденти. Комисар Иван Панайотов активно подпомага възраждането на доброволчеството – създадени са повече от 10 нови доброволни формирования.

През изминалата година комисар Панайотов успешно ръководи съставните части на Единната спасителна система от област Пазарджик при локализирането и ликвидирането на различни по сложност пожари и аварийни ситуации. За 2018 година пожарните служби на територията на областта са се отзовали на повече от 2000 сигнала за произшествия. Комисар Панайотов активно подпомага възраждането на доброволчеството на територията на областта – създадени са 11 нови доброволни формирования.

Комисар Панайотов лично ръководи погасяването на няколко сложни пожара в обществени сгради и в горския фонд на страната. Под негово ръководство и с негово участие пожарникарите от областта са реагирали и на десетки сигнали за наводнения през 2018 година. През отчетния период екипите на пожарната от област Пазарджик са спасили 16 човека при различни инциденти. Комисар Панайотов лично оказва методическа и експертна помощ по линия на планирането и предприемането на конкретни мерки за защитата на населението при бедствия и аварийни ситуации. През изминалата година той е награден с почетното отличие на МВР – „За доблест и заслуги” – III степен.