Коледните светлини на Пазарджик ще заблестят на 8 декември

Коледните светлини ще огреят Пазарджик точно в 18,00 часа утре /8 декември/. Тази година, разликата е, че ще е без коледно тържество и без много струпване, както сме свикнали до сега.

Пандемията може да отложи празничните събирания, но не може да отмени коледното ни настроение. Длъжни сме да се съобразим с въведените извънредни мерки, но продължавам да твърдя, че Коледа е най-светлият и най-хубавият празник за малки и големи. За това и тази година Пазарджик ще е един от най-красиво украсените градове в страната ни, за да създадем коледно настроение за нашите съграждани. Все пак Рождество Христово е символ на новото начало, на надеждата, които са много важни в условията на пандемия“, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Коледното дърво, по традиция е поставено на площад „Константин Величков“ пред едноименния Драматично – куклен театър и е украсено с коледни играчки и лед светлини.

Заедно с кмета и областния управител на Пазарджик, на площад „Константин Величков“ ще бъдат само представители на хората, работещи на първа линия в борбата с COVID – 19 – лекари, здравни работници, служители на полицията, пожарната, БЧК и РЗИ.

Събитието ще се излъчва на живо в страницата на Тодор Попов в Facebook, за да могат пазарджиклии да съпреживеят момента, даващ началото на коледните празници за града.

От общинска администрация призовават да няма струпване на граждани, за да се радваме здрави на коледните светлини на града.