Когато моментното състояние не е добро, Хебър печели с характер

Във втори пореден мач, характерът на пазарджишките "тигри" им донесе успех

Снимка: Момент от мача

Много се изписа за здравословното състояние на хебърци, но снощи любителите на волейбола в Пазарджик видяха на домашна сцена резултатите от масовото тръшкане по леглата. Без да искам да омаловажавам качествата на отбора от Североизтока, който безспорно показа най – добрата игра за гостуващ отбор в Пазарджик, пазарджишките „тигри“ допуснаха много грешки, които компенсираха с манталитета си на победители. И един блестящ Брадли Гантър, който пое лидерството и отигра изумителни топки. Лутащият се в тази среща и очевидно в не най – добро състояние Иван Станев заложи на канадеца и той не го подведе. Посрещането също не бе на познатото високо ниво. Грешаха и Ляфтов и Мартин Симеонов, което накара Атанас Петров да вкара в игра второто либеро Дафин Коцаков, който заедно с Каракашев в някаква степен закрепиха този толкова важен в играта елемент.

За съжаление, изнервени от собствените си грешки, нашите момчета позволиха и на „дразнителя“ в този мач Велизар Чернокожев допълнително да разстрои играта им, хващайки се на провокациите му. Добричлията в един момент призова своите да напуснат площадката, изнервен от съдийски отсъждания.

В крайна сметка, момчетата на Атанас Петров постигнаха девета поредна победа в Суперлигата, като в рамките на три дни печелят за втори път с 3:2 гейма. В отделните части резултатът бе 25:19, 27:25, 20:25, 26:28 и 15:8.

В първия гейм нашите стартираха добре, поведоха с 8:4, позволиха на гостите да ти доближат, но в крайна сметка след няколко чудесни отигравания на Брадли Гантър спечелиха гейма. Характерът на домакините им помогна да спечелят и втория гейм, който бе доста по завързан. В третия гейм се играеше точка за точка до 8:8, след което нашите видимо отпаднаха, а гостите си повярваха, че могат да направят нещо в този мач и нанесат първа загуба на лидера в шампионата. Четвъртата част се „заплете“, хебърци имаха възможност да я затворят, но това не се случи и добричлии я спечелиха, с което и точка за класирането.

Когато „ножът опря в кокъла“, момчетата на Атанас Петров се мобилизираха до краен предел и показаха категоричната си класа, с което постигнаха деветата си поредна победа в Суперлигата, след която имат 25т., постигнати след девет победи, две от които с 3:2 гейма.