Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в област Пазарджик

В Лапидариума на Регионален исторически музей-Пзаарджик бяха представени кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ-СДС за 13 Пазарджишки МИР. На парламентарния вот на 11 юли, коалицията ще се яви с пълна листа от 18 кандидати.

Водачът Екатерина Захариева се обърна към тях и всички симпатизанти с пожеланието ГЕРБ отново да бъде първа политическа сила и новият парламент да излъчи стабилно правителство с участието на партията. Тя маркира определени моменти от предизборната програма. По думите и ще бъдат създадени условия за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса. „Гарантираме, че в рамките на година можем да въведем изцяло електронно обслужване. Ще поемем за една година половината средна заплата на сънародниците, ни които се върнат в страната в места, където средната заплата е по-ниска от тази в страната. Ще организираме тематични трудови борси, в които български работодатели ще могат да предложат работа на сънародниците ни в чужбина“, каза Захариева.

По отношение на област Пазарджик тя пое ангажимента да работи за подобряване на ВиК инфраструктурата. „Осигуряване на добро водоснабдяване и канализация в малките населени места, където това е проблем. Ще работя за решаването му“, коментира Захариева. В областта на здравеопазването тя каза, че ще бъдат осигурени мобилни екипи от най-добри специалисти, които ще посещават малките населени места и хората там могат да получат достъп до висококвалифицирана медицинска помощ.

 

Тя пожела успех на кандидатите за депутати от област Пазарджик и успех на коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори. Откриването на кампанията продължи с представянето на всички участници в листата. Те имаха възможност да кажат защо са избрали да бъдат част от нея и какви са приоритетите, по които ще работят.

Областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, който е и втори в листата каза, че като представител на предприемачите в Пазарджик, ще работи за нормалното развитие на бизнеса не само в региона, но и в страната. „В Пазарджик е необходимо да има индустриална зона, където да намерят реализация младите хора. Ще има възможност за развитие на добри професионалисти, за нови работни места в различни сектори на икономиката“, каза също Шопов. Той също пожела успех на предстоящите избори на ГЕРБ и кандидатите за депутати от региона.